Промени в водата на аквариумните раци и химични реакции

П

Най-добрият начин да мислим за водата е точно като въздуха, който дишаме правилно. Но колко време отнема въздух, за да се промени чрез нашето влияние, умножете това по 100+. Помислете за топлина например. Когато мястото ви е твърде студено, включете нагревателя или запалете огън на пода на фоайето (в зависимост от това колко сте отчаяни) и той се затопля добре в рамките на един час. Да вземем вода в същия обем като къщата ви и да се опитаме да я загреем за един час.

Така че да тестване тестване тестване тестване тестване тестване преди да направите нещо изобщо. Не забравяйте, че това, което правите с водата сега, ще отнеме време, за да има ефект. Дори регулирането на рН (в зависимост от gH и kH) ще отнеме време.

Тествайте водата, която предстои да поставите!

Забелязвате малкия си приятел да изглежда мрачен в ъгъла и тръгвате …

“Бързият лекар му даде шанс нова вода, която е само заредена с нитрати и нитрити, без съмнение, че ще поправи ситуацията! Stat Stat Stat!”

Тогава не забелязвате никаква промяна и си мислите, добре, първата диагноза не даде резултат, така че нека сложим още малко храна в резервоара. Сега добавя към още повече амоняк и дъвче повече кислород. Добре Добре, това очевидно не работи.

“Нека тестваме документацията за водата! Каква блестяща идея Уотсън! Ще получите вашите показания и поради всички предишни измервания, показанията няма да ви кажат абсолютно нищо за първоначалния ви проблем. Още по-добре вече имате друг набор от проблеми, с които да се справите . “

Наклоняването на вода просто не е отговорът и трябва да се използва само след тестване и сте сигурни, че имате криза, която зависи от времето. Повечето експозиции на такива неща като амоняк и нитрит ще отнемат повече от 92 часа, за да влязат в сила, освен ако не разполагате с необичайни скокове от над 5 5100 в разтвор с високо рН. Само пълната липса на кислород във водата и химичните токсини извън водата ще изискват незабавни действия.

Какво можете да направите в тази ситуация?

Първо се успокой. Проверете отново показанията, за да сте абсолютно сигурни, че има проблем, и направете теста правилно.

Нитритът, който е сол на азотната киселина, който е HNO2, а не NO2, защото се разтваря във вода и се свързва с водородни йони (не е добре). Това свързване с водородните йони намалява количеството, необходимо за поддържане на нормално или неутрално pH, така че вашето pH трябва да отчете ниско (киселинно). Ако рН е ниско, оставете го там и определено НЕ добавяйте вода.

Внезапният срив на pH ще ги убие, преди нитритът да затрудни метаболизма на кислорода в резултат на много и много свободни радикали, които се движат в системата, наречена (RNS) Реактивни азотни видове. Това са група радикални азотни базирани на молекули и един от тези прелести е азотната киселина. Тогава това, от което вашите раци страдат, се нарича нитрозативен стрес, който води до реакции на нитрозилиране във вашите раци, които ще променят структурата на протеина, като по този начин инхибират нормалните функции като метаболизма на кислорода.

Можете също така да получите противоположния оксидативен стрес от големи малки радикали като азотен оксид, но това не е така тук. Само искам да отбележа, че раците НЕ са риби и нямат същата чувствителност, каквато имат повечето риби. Ще ги намерите много по-корави от рибите.

Първо неутрализирайте киселината, ако получите показания на нитрит в продължение на две последователно в продължение на 2 дни тестване сутрин и вечер, така че общо 4 теста, преди да направите нещо. NaHCO (натриеви карбонатни или бикарбонатни соли) ще неутрализира повечето слаби киселини във водата, където те все още ще присъстват, но вече не са отрицателно заредени, така да се каже.

Останалият нитрит все още ще чете на вашия тест за нитрит, което означава, че нитрифициращите бактерии могат да продължат нормалната си функция, тъй като не сте премахнали напълно това, с което обичат да се хранят.

Истинският тест е във вашето pH. Ако вашите нитрити и нитрати отчитат високо, вашето рН трябва да отчете ниско. Ако киселините са неутрализирани и все още се отчитат, но вашето pH е неутрално или високо, тогава работата е свършена и нитритът не представлява допълнителна заплаха за кората.

Не съм сигурен дали обяснявам това много добре, тъй като моята склонност е да се чудя на допирателни, когато говорим химикали и реакции, тъй като те никога не спират. Изводът е, че ако добавите нова вода, ще добавите повече проблеми и дори повече реакции. Водата отнема време, за да се движи, отколкото въздухът, така че промените, които правите, не са нестабилни – отделете време и тествайте тест тест.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta