Какво представлява атомният часовник за атомна пътуване?

К

Първо, те по никакъв начин не са обвързани с атомната бомба.

Единствената причина да ги наричаме атомни е, че те са в час с основния атомен часовник в Боулдър, Колорадо, използвайки резонанс на атомите, за да поддържат точното време.

Предимства

Основното предимство на атома е, че дава невероятно точно време. Те са много малки и лесни за работа. Повечето ще идват с резервно копие на батерията, така че не е нужно да се притеснявате, че ще изгаснат, когато има прекъсване на електрозахранването.

Няма нужда да определяте времето! Атомните алармени часовници за пътуване правят това вместо вас. Все пак трябва да настроите алармата. Това е така, защото атомните часовници работят по-скоро като радиостанции, отколкото часовниците. Те се настройват на огромния атомен часовник в Боулдър, Колорадо. Те наистина използват резонанса на атомите, за да определят времето, а не малки зъбни колела и лостове.

Някои атоми резонират толкова предсказуемо, че, е, можете буквално да настроите часовника си към тях. Ето защо тези нерадиоактивни атоми се използват в атомните часовници за атомно пътуване. Един от обичайните атоми е Цезий-133, който резонира винаги с 9 132 631 770 цикъла в секунда. Това означава, че получавате много точен будилник за пътуване.

Недостатъци

Основният недостатък е, че атомните алармени часовници за пътуване работят от батерии. Въпреки че днес имаме батерии, които са много издръжливи, те не издържат вечно.

Друг недостатък на тези часовници е, че струват повече от другите видове. Разбира се, те изглеждат страхотно, но наистина ли ви трябват в тази епоха на мобилните телефони с достъп до интернет и супер часовници. Все пак някои хора предпочитат да използват часовници за пътуване, вместо телефон или аларма за часовник, тъй като бутоните са по-големи.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta