Прозрения за къси ръкави – Аз съм протоплазмен първичен атомен глобул!

П

“Мога да проследя родословието си до протоплазмен първичен атомен глобул. Следователно гордостта на моето семейство е нещо немислимо. Не мога да се въздържа. Роден съм с насмешка.”

Това е от „The Mikado“, комична опера „Гилбърт и Съливан“, открита в Савой, Лондон, през 1885 г. и участваща в 672 представления. Това даде възможност на Гилбърт да сатирира британската политика и институции, като ги маскира като японци. Нищо по-смешно от това да придържам огледало към себе си и да мисля, че виждам някой друг.

Със сигурност имам дарба да показвам недостатъците си, като ги проектирам върху някой или нещо друго. Мисля, че недостатъците са признак на слабост и от рано ме научиха да не бъда слаб. Всичко е наред за другия, защото той е различен по раса, цвят или вяра. Трябва да съм същият, за да бъда могъщ. Не мога да покажа истинското си аз, тъй като това не се измерва в осъждащо общество, така че лъжа. Крия се, за да се впиша. Ставам това, което другите мислят.

И така, прекарвам цял живот, опитвайки се да разбера откъде идвам. Къде са моите силни корени? Какво е моето потекло? Гордостта на семейството ми нещо ли е немислимо?

Добрата новина е, че бих могъл да се проследя назад във времето и да стана това, в което вярвам, ако си дам шанс. Бих могъл да променя възприятията си за това как искам да си взаимодействам в моя свят. Бих могъл да гледам на себе си като на съзнание, което изразява живота по специфичен начин. Бих могъл да разглеждам всичко като Любов, вместо да го сегментирам, защото убежденията ми са изкривени. Можех да гледам на себе си както с мъжки, така и с женски качества, за да се обединя във физическа форма. Можех да започна да се смея на себе си и да си простя за невежеството. Бих могъл да направя всички тези неща, ако мислите ми се променят от липса към изобилие, от лошо към добро, от недостатъчно до перфектно. Ще стана това, което мисля, и ще бъда прародителя, когото търся, ще бъда семейната гордост, която желая, и ще намеря корена на истината там, където съществувам.

Както Гилбърт каза, тук съм протоплазмен първичен атомен глобус, изпълнен с енергията на Вселената, за да се превърна в по-велика версия на себе си. Осъзнавайки коя съм, разширявам визията си за родословието си, за да включва целия живот и Всичко, което има, любов.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta